Kvalitet i ledelse og teknologi

Våre motiverte og ansvarsbevisste medarbeidere, god prosjektledelse og kompetente montører gjør oss i stand til å være din totalleverandør.

Startup Joomla Template

Panterra - din totalleverandør

Panterra ble stiftet 2. oktober 2008 i Arendal. Selskapet viderefører stolt en mekanisk virksomhet som startet i allerede i 1976. Vi har en variert maskinpark som består av CNC styrte og konvensjonelle maskiner som kan bearbeide alle typer stål, metall og plast. I Q2 2020 installerte vi vår første automatiske produksjonscelle for robotisert sveising.

Panterra AS holder til i Krøgnes Industripark, rett på utesiden av Arendal. Kjevik flyplass ligger 45 min bilkjøring unna. Produksjonen foregår i moderne lokaler og er basert på fagarbeidere med høy kompetanse.

Vi har engineering, maskinering, sveis og montasje under samme tak. I 2020 gjennomførte vi en restrukturering som gav oss status som agent for Atlas Copco.

Panterra har i hovedsak levert spesialbygde sertifiserte komponenter til offshore-industrien og har etter hvert fått etablert oss i fornybar energi, prosessenergi og havbruk. Vi har også egne komponenter som vi produserer på bestilling.

Vår historie

P.A Olsen

P.A Olsen Mekaniske Industri etableres i Arendal. Drives som et tradisjonelt mekanisk verksted med en håndfull ansatte.
1976

Kjøpes opp av Preben Guttormsen

P.A. Olsen mekaniske blir kjøpt opp. Arbeidet med oppussing av maskinpark og modernisering starter.
2008

Panterra etableres

Omstrukturering, navnebytte og en endring av profilen gjennomføres. Panterra etableres. Fokus endres fra å være et tradisjonelt mekanisk verksted til å bli en komplett leverandør som inkluderer avansert produksjon, sveis, montasje og testing. Panterra har nå også sine egne utviklede komponenter.
2012

Panterra flytter til nye lokaler

Nye krevende kunder kommer inn og prosjektene blir større. Panterra flytter til moderne og mer effektive lokaler på Krøgnes i Arendal. Organisasjonen styrkes med ingeniører og prosjektledelse.
2016

Digitalisering og effektivisering

Kvalitet, leveringstid, sporbarhet og dokumentasjon er nøkkelord for videre vekst. For å møte stadig tøffere krav fra våre kunder har vi startet et omfattende arbeid med digitalisering av alle våre prosesser.
2019

Panterra møter Industri 4.0

For å møte konkurransen i et internasjonalt marked, har vi startet et omfattende arbeid med å bygge vårt eget veikart mot en fremtid i industri 4.0. Den første milepælen er en autonom produksjonscelle som vil være i drift i 2. kvartal 2020.
2020