Select your language

Slide

Kvalitet i ledelse og teknologi. Motiverte og ansvarsbevisste medarbeidere og god prosjektledelse gjør oss i stand til å være en effektiv totalleverandør

Bli bedre kjent med oss!

Panterra ble stiftet 2. oktober 2008 i Arendal, Agder. Selskapet viderefører stolt en mekanisk virksomhet som startet allerede i 1976. Vi har en variert maskinpark som består av CNC styrte og konvensjonelle maskiner som kan bearbeide alle typer stål, metall og plast. I 2020 installerte vi vår første automatiske produksjonscelle for robotisert sveising og vi går inn i 2021 med å installere ytterligere to robotiserte sveiseceller, deriblandt en spesialutviklet for påleggsveis (cladding).

Panterra har engineering, maskinering, sveis og montasje under samme tak. I 2020 gjennomførte vi en restrukturering som gav oss status som agent for Atlas Copco.

  <h3>Beliggenhet</h3>

Beliggenhet

Panterra AS holder til i Krøgnes Industripark, rett på utesiden av Arendal. Kjevik flyplass ligger 45 min bilkjøring unna. Produksjonen foregår i moderne lokaler og er basert på fagarbeidere med høy kompetanse.

  <h3>Hva vi gjør </h3>

Hva vi gjør

Panterra har i hovedsak levert spesialbygde sertifiserte komponenter til offshore-industrien og har etter hvert fått etablert oss i fornybar energi, prosessenergi og havbruk. Vi har også egne komponenter som vi produserer på bestilling.

  <h3>Robot sveising  </h3>

Robot sveising

Sommeren 2020 startet vi opp vår nye smarte sveiserobot som gjør det mulig for Panterra å sveise mer kostnadseffektivt og til en høyere kvalitet enn tidligere. I 2021 installerer vi ytterligere to nye robotiserte sveiseceller for å møte morgendagens produksjonsmodell!

Panterra produkter

Sammen med våre dyktige ingeniører har vi utviklet noen egne produkter. Tett knyttning mellom engineering og produksjon gir oss unik innsikt i forhold til optimalisert produksjon.

Svivel

Svivel

Roterende rørkobling i størrelser fra 4" til 32". Et eget utviklet design sikrer enkelt vedlikehold og god holdbarhet.

4 - 32" diameter
API Specification 60 - ISO14313
Single & double race-way
Smart IoT capabilities
<br>HUS Monitoring Tank


HUS Monitoring Tank

Trykktank - 316L rolled sheet plate design.

ASME VIII Div.1 Design Class
Design temperature: 0-60 degree celsius
ABS Product Design Approval
<br>PLR-systemer


PLR-systemer

PLR-systemer / PIG Receiver & Launcher

Design Pressure: 495 bar
PD5500 - ASME
ABS Product Design Approval
<br>SSLC Luke


SSLC Luke

SSLC - Safe Segment Lock Closure er en trygg, enkel og økonomisk luke for bruk på PLR-system, trykk tanker og and trykksatte komponent.

Design Pressure: 495 bar
ASME VIII / PD5500
<br>Monitoring Skid


Monitoring Skid

Trykktank uten sveis.

Design temperature: 0-60 degree celcius
ASME VIII Div.1 Design Class
U-Stamp

Vår historie

P.A Olsen

P.A Olsen Mekaniske Industri etableres i Arendal. Drives som et tradisjonelt mekanisk verksted med en håndfull ansatte.
1976

Kjøpes opp av Preben Guttormsen

P.A. Olsen mekaniske blir kjøpt opp. Arbeidet med oppussing av maskinpark og modernisering starter.
2008

Panterra etableres

Omstrukturering, navnebytte og en endring av profilen gjennomføres. Panterra etableres. Fokus endres fra å være et tradisjonelt mekanisk verksted til å bli en komplett leverandør som inkluderer avansert produksjon, sveis, montasje og testing. Panterra har nå også sine egne utviklede komponenter.
2012

Panterra flytter til nye lokaler

Nye krevende kunder kommer inn og prosjektene blir større. Panterra flytter til moderne og mer effektive lokaler på Krøgnes i Arendal. Organisasjonen styrkes med ingeniører og prosjektledelse.
2016

Digitalisering og effektivisering

Kvalitet, leveringstid, sporbarhet og dokumentasjon er nøkkelord for videre vekst. For å møte stadig tøffere krav fra våre kunder har vi startet et omfattende arbeid med digitalisering av alle våre prosesser.
2019

Panterra møter Industri 4.0

For å møte konkurransen i et internasjonalt marked, har vi startet et omfattende arbeid med å bygge vårt eget veikart mot en fremtid i industri 4.0. Den første milepælen er en autonom produksjonscelle for sveisearbeid som kommer i drift 2021.
2021